Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Radom osigurali plasman na državno natjecanje

Kreirano Utorak, 20 Listopad 2015

U organizaciji Vatrogasne zajednice Istarske županije u subotu je u Puli održano 11. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i podmlatka i 6. natjecanje vatrogasaca. Nastupilo je više od 40 natjecateljskih odjeljenja iz Istre.

 

Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci buzetske Područne vatrogasne zajednice bili su više no uspješni – osvojili su jedno prvo, dva druga i još toliko trećih mjesta.

- Ukupno se natjecalo 50 buzetskih vatrogasaca, članova DVD-a i vatrogasne mladeži. Pet osvojenih postolja rezultat su kontinuiranog rada i vježbanja. Ipak, mladež je najbitnija, poručio je tajnik DVD-a Buzet, Saša Pavletić. Jer, iako se ove godine dogodila smjena generacije, mladi od 12 do 16 godina dogurali su do 2. mjesta i time osigurali plasman na državno natjecanje koje će se, prema prvim najavama, iduće godine održati također u Puli. Na natjecanje državnog ranga odlaze još četiri ekipe: JVP Buzet, DVD muški A, DVD muški B i DVD ženske A.

- Mladež trenira jednom tjedno. Osim vježbanja, imaju i teorijski dio kako bi ih se što više motiviralo. Oni su budući nositelji rada u DVD-u. Prve grupe mladeži već su stasale u operativne vatrogasce, mnogi su bili na intervencijama. Zadatak su odradili u rangu voditelja, na što smo posebno ponosni, kazao je Pavletić koji zajedno s Nenadom Piutijem trenira vatrogasni podmladak.

Tijekom subotnjeg natjecanja buzetski vatrogasci i oni koji će to tek postati odradili su vježbe s preprekama, rastezali su cijevi i gađali metu, vezivali čvorove, a nije izostala ni štafeta.

Osvojena mjesta:
JVP BUZET - 2. mjesto
DVD MUŠKI A - 3. mjesto
DVD MUŠKI B - 2. mjesto
DVD ŽENSKE A - 1. mjesto
DVD MLADEŽ MUŠKI - 2. mjesto

 

Monday the 24th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©