Vatrogasna zajednica grada Buzeta

Buzetski vatrogasci spremni za novu sezonu

Kreirano Utorak, 05 Svibanj 2015

Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, buzetski gradonačelnik Siniša Žulić održao je prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Buzeta na kojem se razgovaralo o provedenim aktivnostima i budućim planovima Vatrogasne zajednice Grada Buzeta.


„Pokušat ćemo ove godine Vatrogasnu zajednicu Grada Buzeta dodatno ojačati kadrovski kroz neke druge izvore financiranja, putem zapošljavanja osobe koje bi pripremala projekte za prijavu na europske fondove kako bi se postigla bolja opremljenost, poboljšala prevencija zaštite od požara, ali i druge aktivnosti, poput tehničkih intervencija. I ove godine mogu, s ponosom, istaknuti da smo za rad buzetskih vatrogasaca dobili samo pohvale, bez negativnih komentara i primjera. Možemo biti izrazito zadovoljni i ponosni na koji način Vatrogasna zajednica Grada Buzeta funkcionira“, rekao je Žulić.
Vatrogasnu zajednicu Grada Buzeta sačinjavaju javna vatrogasna postrojba Buzet te dobrovoljno vatrogasno društvo Buzet i Ćićarija. Cilj vatrogasne zajednice je unapređivanje, organiziranje i djelovanje dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva i vatrogasnih postrojbi, te promicanja interesa udruga dobrovoljnih vatrogasaca i vatrogasnih postrojbi na području Grada Buzeta i Općine Lanišće. U rad vatrogasne zajednice uključeno je 17 profesionalnih vatrogasaca, 50 operativnih vatrogasaca DVD-a Buzet podijeljenih u 4 operativne grupe te 20 operativnih vatrogasaca iz DVD-a Ćićarija.
„Nedavno su održani stožeri zaštite i spašavanja na kojima su doneseni određeni zaključci, vezano za pripremu vozila za novu sezonu i potrebna sredstva. Kada je riječ o vozilima, Vatrogasna zajednica Grada Buzeta, koja već dvije do tri godine obavlja sama servis vozila, spremna je za novu sezonu. Od 15. lipnja svi vatrogasci bit će u pripravnosti, a posebno bih pohvalio dobrovoljne vatrogasce, njih 10 iz DVD-a Buzet i dvoje iz DVD-a Ćićarija. Pored toga, u plan smo stavili zapošljavanje dvoje sezonskih vatrogasaca, za koje 50% sredstava osigurava država, a ostatak Grad Buzet. Smatram da je sustav protupož arne zaštite i zaštite spašavanja s ovakvim temeljem organiziranosti i vatrogastva dobar. Zahvalio bi se područnoj vatrgoasnoj zajednici, predsjedniku Đinu i gradu Buzetu koji su zadnjih 15 godina iz temelja obnovili vozni park i formirali jednu kvalitetnu operativnu ekipu koja je spremna nositi se sa svim zadaćama. Također, važno je naglasiti dobru suradnju javne postrojbe, profesionalaca i dragovoljaca“, izajvio je zapovjednik Područne vatrogasne zajednice Buzet Damir Fabijančić.
„Lijepo je vidjeti pripremljene i obučene ljude koji dolaze, kao i veterane koji su još uvijek aktivni. Ono što smo mi napravili u zadnjih 15 godina, bez lažne skromnosti, nitko nije napravio, a upravo to treba podržavati“, naglasio je Đino Piuti, predsjednik Područne vatrogasne zajednice Buzet.
„Putem europskih fondova otvara se prilika da se, uz obnovu postojeća opreme, krene dalje u neke inovativnije metode. Konkretno, u Operativnom prekograničnom programu Hrvatska –S lovenija mjera 1 usmjerena je poplavama i elementarnim nepogodama, što je odlična prilika za početak spremanja i prijave na natječaje“, zaključio je Žulić.

Tuesday the 28th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©