Vatrogasna zajednica grada Buzeta

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BUZET

Kreirano Petak, 03 Travanj 2015


U subotu 28. ožujka 2015. godine je održana Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzet, koje u protekloj godini broji velik broj aktivnosti kako na intervencijama i osiguranjima tako i na obuci i uvježbavanju članova. Naime, DVD Buzet ima ukupno 148 članova. U 2014. godini velika je pažnja pridana obuci članova.

- Obuka operativnih članova provodila se prilikom preuzimanja smjene ljetnog dežurstva s mentorom iz JVP Buzet na vozilima koje koristi DVD i na vozilima JVP. Tijekom prošle godine imali smo ukupno 13 operativno - preventivnih aktivnosti. Od toga 1 na tehničkim intervencijama i 12 na pružanju osiguranja raznih manifestacija, kazao je zapovjednik DVD-a Denis Prodan.
Hvale vrijednu akciju pokrenuli su članovi DVD-a u prikupljanju sijena za poljoprivrednike pogođene poplavom u Slavoniji. U toj akciji pripremili su oko 20 tona sijena koje su otpremili potrebitim poljoprivrednicima.

Vrlo aktivnu godinu imali su članovi vatrogasne mladeži. Prvi dio godine bio je posvećen pripremi na 11. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Čakovcu. Na natjecanju koje je održano od 27.do 29.06.2014. osvojili su 24. mjesto, a rezultat je još vrjedniji obzirom da je to najbolji plasman s natjecanja u povijesti DVD-a Buzet, a prema dostupnoj arhivi ujedno najbolji plasman neke istarske ekipe na državnom vatrogasnom natjecanju. Srpanj je bio u znaku dvodnevnog planinarsko – speleološkog pohoda mladeži po Buzeštini i Ćićariji. Cilj je bio izrada bivka za noćenje, priprema hrane, snalaženje po markiranim i nemarkiranim planinarskim putovima, savladati korištenje speleološke opreme te upoznavanje terena na kojem će jednog dana djelovat kao aktivni vatrogasci. U kolovozu članovi buzetske mladeži boravili su tjedan dana kampu vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani, gdje već niz godina aktivno sudjeluju u radu kampa. Početkom nove školske godine održane su prezentacije o radu Dobrovoljno vatrogasnog društva Buzet u osnovnoj školi Vazmoslav Gržalja u Buzetu. Prezentacije su održane za četvrti, peti i šesti razred kako bi se pobudila zainteresiranost mladih za uključivanje u rad društva. Kroz prezentacije za uključivanje u društvo interes je pokazalo desetak osnovnoškolaca koji su započeli s redovnim pohađanjem obuke u društvu.

Na sjednici su dodjeljene spomenice za 10 godina aktivnog članstva u DVD-u. Spomenica za 30 godina aktivnog članstva u DVD-u dodjeljena je Igoru Merliću i Đaniju Soldatiću.

Siniša Žulić, gradonačelnik Grada Buzeta, je napomenuo da prošle godine nije bilo puno posla u temeljnoj zadaći vatrogastva, ali da su članovi dali velik doprinos pri organizaciji gradskih manifestacija. Dodaje da iako su teška financijska vremena nastojat će se zadržat visok nivo vatrogastva na Buzeštini. (Stranica Grada Buzeta)

Tuesday the 28th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©