Vatrogasna zajednica grada Buzeta

I Buzetski vatrogasci u Medulinu na pokaznoj vatrogasnoj vježbi

Kreirano Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014

U Sportskoj zračnoj luci Campanož u Medulinu danas je održana pokazna vatrogasna vježba spašavanja ljudi kod sudara i pada zrakoplova te gašenja požara otvorenog prostora, a promatrali su su je, među ostalim, hrvatski predsjednik Ivo Josipović i ministar zdravlja Rajko Ostojić.

 

Na vježbi je sudjelovalo 140 vatrogasaca, 38 vozila, helikopter i air traktor, vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz Istre i šest ekipa iz priobalnih županija, protupožarne zračne snage, djelatnici Hrvatskih šuma, Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, policije, stožera zaštite i spašavanja, postrojbe Civilne zaštite, djelatnici zračne luke i komunalnih poduzeća.

 

 


Predsjednik Josipović je nakon vježbe kazao kako se vidjelo da su vatrogasci uigrani, da su savladali sve potrebne vještine za gašenje požara.
„Mislim da je vrlo važno da se pripremamo za one teške trenutke koji mogu doći. I sama poplava u Slavoniji pokazala je koliko je važno biti spreman i uvježban za reagiranja u takvim situacijama. Ovdje smo vidjeli kako se reagira na poplave, nadam se da će nam te vještine što manje trebati, ali moramo biti uvijek pripravni i to je slučaj s našim vatrogascima", izjavio je nakon odgledane vježbe predsjednik Josipović.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac ocijenio je da je vježba u potpunosti uspjela, da je izvedena u planiranom vremenu te da vatrogasci ulaze spremni su sezonu.

Monday the 24th. Design by QualityJoomlaTemplates. by cursor d.o.o.
Copyright 2012

©